İPLİKLE GERME VE ASMA
Yüz bölgesindeki sarkma, gevşeme ve kırışıklıkları gidermek için kullanılan bir estetik yöntemdir. Bu yöntemde, ince özel ipler cilt altına yerleştirilir ve daha sonra gerilerek ciltteki sarkmaları toplar. Zamanla ipler erirken, cildin doğal kolajen üretimini tetikleyerek uzun süreli bir etki sağlar. Genellikle yüz, boyun ve kaş kaldırma gibi alanlarda kullanılmaktadır.
İple Yüz Askılama yöntemi, farklı tekniklerle uygulanabilir.
İple germeler avantajlı olsa da, hastaların bu prosedür için gerçekçi beklentileri sürdürmeleri önemlidir. İple germe işlemleri kesinlikle gözle görülür değişiklikler meydana getirirken, şiddetli cilt gevşekliği belirtilerinden ziyade hafif ila orta derecede olan hastalar için en uygunudur.
Cilt altına yerleştirilen ipler sayesinde birkaç hafta içinde kolajen üretiminin tetiklenmesiyle kırışıklıklar azalmakta, cilt elastikiyeti artmakta ve sarkan yerler toparlanmaktadır.
Doku içine bırakılan iplerin oluşturduğu destek dışında iplere karşı oluşan yabancı cisim reaksiyonu cilt yenilenmesine katkı sağlamaktadır. Botoks, dolgu gibi diğer kozmetik işlemlerle kombine edilebilir.
İdeal iplik germe adayı genellikle otuzlu yaşların sonu ile ellili yaşların başındayken, 55 yaşın üzerindeki hastaların çoğu yüz germe ameliyatından daha fazla fayda görecektir. Bununla birlikte, iple germe, tıbbi nedenlerle ameliyat olamayan yaşlı hastalar için yüz germe alternatifi sağlayabilir. İple germe lokal anestezi altında yapılabildiğinden, yaşa bağlı olarak ameliyat için uygun olmayan durumları (yüksek tansiyon, tip 2 diyabet ve kardiyovasküler hastalık gibi) olan birçok kişi bu tedaviyi güvenle yaptırabilir. Olağanüstü bir sağlık sorununuz varsa, iple gerdirmenin sizin için uygun olup olmadığı konusunda doktorunuzla konuştuğunuzdan e
İple yüz germe işleminde hangi ürünler kullanılır?
Birçok ip çeşidi ve uygulama yöntemi bulunduğundan hangisinin hasta için en uygunu olduğuna uzman ve bu konuda tecrübesi olan bir hekim karar vermelidir.
İple yüz germe uygulaması nasıl yapılır?
Uygulama genel anesteziye gerek duyulmadan lokal anestezi altında yapılmaktadır. Uygulama yapılacak bölgeler belirlenerek bu bölgelere işaretlemeler yapılır. Özel iplikler işaretlenen bölgelerden cilt altına ince iğnelerle yerleştirilir.
Bazı hastalarda oluşabilen küçük morluklar dışında bir beklenen bir komplikasyonu yoktur. İşlemden sonra hasta günlük yaşantısına geri dönebilir ve makyaj yapabilir. Sonrasında birkaç hafta travmadan korunması, ovuşturma-masaj ve yüzüstü yatmaktan kaçınılması önerilmektedir.
Etkisi 6 ay- 2 yıl arasında değişmektedir. Gereğinde tekrarlayan uygulamalar da yapılabilir.
İple yüz germe ve asmanın yan etkisi var mıdır?
Uygulaması kolay ve oldukça güvenli bir yöntemdir. Uygulama yapılan alanda şişlik, morluk, hassasiyet oluşabilir. Bazı yöntemlerde iplik iğnelerinin girdiği yerlerde gamze denilen çukurcuklar oluşabilir. Tüm bu etkiler 5-7 gün içinde gerileme göstermektedir.
İple yüz germe uygulama sonrası nelere dikkat edilmelidir?
Ağrı olursa 2-3 gün süre ile ağrı kesici alınabilir
İlk 3 gün yüzüstü yatmaktan kaçınmalı
3-5 gün yüzü ovuşturma, keseleme gibi hareketler yapılmamalı
İlk 1 hafta aşırı çene hareketleri kısıtlanmalı (aşırı esneme vb)
1 hafta ağır sporlardan uzak durmalı
1 hafta sauna/hamam yasaklanmalı
Güneşten korunmaya dikkat etmeli
3 hafta süre ile diş operasyonu, yüz cerrahisi yapılmamalıdır.
Güzellik ve gençleşme yolculuğunuzda size eşlik etmek ve en iyi sonuçları elde etmeniz için buradayız.