Hizmetlerimiz

Burun Estetiği

Burun Estetiği

Burun estetiği, hem görünüş hem de kişinin sağlığı açısın erkekler ve kadınlar tarafından en çok tercih edilen ameliyatlardan biridir. Burun yüzdeki en belirgin organlardan biri olduğu için beğenilmemesi durumunda sosyal ve psikolojik açıdan olumsuz etkilere yol açar. Rinoplasti işlemi günümüzde gelişen teknoloji, işlemi yapan doktor ve hastane sayısındaki artışla beraber insanlar tarafından zaruri bir işlem olarak görülmeye başlanmıştır.

Burun ameliyatlarında kıkırdak veya kemiklerin şeklini değiştirerek kişinin yüz şekline uygun estetik bir görünüm kazandırılması hedeflenir. Hastanın istek ve şikayetleri, yüz şekli ve ameliyatın riskleri doğrultusunda kişiye en uygun görünümü kazandırmak için çeşitli müdahalelerde bulunulur. Bu müdahaleler sırasında bazen burundaki kemik ve kırkırdak kesilmesi gerekirken bazense eksik yerlerin doldurulması ve şeklinin değiştirilmesi gerekir.

Burun estetiği yaptırmaya karar veren kişi ilk doktor muayenesi sırasında burnu hakkında isteklerini ve şikayetlerini dile getirir. Doktor, mevcut durumunuza göre yapılacak değişiklikler hakkında bilgi sağlarken aynı zamanda teknolojik uygulamalar sayesinde 3 boyutlu görsel araçları kullanarak hastaya ameliyat sonrasındaki burun görünümünün yaklaşık olarak alacağı şekli gösterir.

BURUN ESTETİĞİ AMELİYATINA NEDEN İHTİYAÇ DUYULUR?

Görsel anlamda burnunun şeklini beğenmeme.
Burnun kemerli veya büyük olması.
Burun ucunun düşük olması.
Burun deliklerinin büyük veya asimetrik olması.
Travmalara bağlı olarak gelişen şekil bozuklukları.
Burundan rahat nefes alamama.
Deviasyonun yol açtığı burun tıkanıklığı, sürekli ağızdan nefes alma, sinüzit ve horlama gibi problemler.

GEÇMİŞTEN GÜNÜMÜZE BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI

Günümüzde estetik bir görünüme kavuşmak için yapılan burun estetiği ilk kez Cerrah Jocgues Joseph tarafından bambaşka bir amaca hizmet etmek için uygulanmıştır. İkinci dünya savaşı sırasında ve öncesinde Musevileri Nazilerden korumak amacıyla yapılmıştır. Bazı Musevilerin belirgin olan burunları rinoplasti uygulaması ile değiştirilerek Naziler tarafından tanınmaması sağlanmıştır.

Zaman ilerledikçe televizyon yıldızları ve zengin kesim tarafından rağbet gören rinoplasti işlemi, günümüzde gelişen teknoloji ve insanların farkındalığının artması ile birlikte herkes tarafından kabul görmüştür.

BURUN ESTETİĞİNİN AMACI NEDİR?

Burun estetiği, diğer bir adıyla rinoplasti hem görsel hem de sağlık bakımından yapılan cerrahi bir operasyondur.

Burun estetiği yaptırmanın nedenleri arasında ilki burunda bulunan doğumsal veya sonradan gelişmiş bir şekil bozukluğu nedeniyle nefes alıp vermeye ilişkin problemlerin giderilmesidir. Diğer bir amacı ise burun şeklinden memnun olmayanların estetik görünüm için yaptırmasıdır. Burun estetiğinin amacı yüzünüze en uygun burnu ortaya çıkarmaktır. Bazı hastalarda hem solunum güçlükleri hem de fiziksel görünüm rinoplasti seçeneğinin tercih edilmesinin sebepleri arasındadır.

ERKEKLER DE BURUN ESTETİĞİ?

Estetik denilince akıllara her zaman kadınlar gelse de erkekler de kadınlar kadar dış görünüme, estetiğe önem vermektedir. Kadınların estetik yaptırmasına son 20-30 yıldır çok alıştık. Erkekler yıllardır yaptırdıkları estetikleri toplum içinde hep gizleme, yaptırdığı estetiğin duyulmasını istememe psikolojisi vardır. Belki de bu nedenle biz fark etmiyoruz ama özellikle son 10 yılda erkeklerin de estetik işlemlere ilgisi çok fazla özellikle burun estetiğinde.

Türk erkekleri daha çok nefes alamıyorum sıkıntısıyla burun estetiğine başvuru yapıyor. Amaç iyi nefes alan, yüze uyumlu, yapay olmayan bir görünüm elde etmektir. Burun estetiğinde soruna yönelik minimal şekillendirme, görünen az ya da gizli dikiş izi imkânı, burun estetiğinin fark edilirliğinin düşük olması ve daha rahat nefes alma gibi avantajlar burun estetiğinde talebin artmasını sağlıyor.

BURUN ESTETİĞİ AMELİYAT SÜRECİ

Burun ameliyatlarında en çok merak edilen konulardan birisi ameliyatın hangi teknikle yapılacağıdır. Hastalar genellikle kapalı teknik burun estetiğinin daha konforlu olacağını düşünseler de ameliyat tekniğine karar vermede cerrahın tecrübesi ve hastanın burun yapısı büyük rol oynar. Hangi tekniğin uygulanacağı ameliyat öncesinde gerçekleştirilen doktor muayenesi esnasında kararlaştırılır ve hasta bu konuda bilgilendirilir. Hastanın burnunda fonksiyonel ya da dramatik bir sorun olmadığı durumlarda kapalı teknik burun estetiği uygulanması tercih edilir. Ancak hasta daha önceden bir ameliyat geçirdiyse ve revizyon dediğimiz ikinci bir ameliyat olmak istiyorsa, cerrahın burnun iç yapısını rahatça görebilmesi için açık teknik burun estetiği daha uygun olacaktır.

BURUN ESTETİĞİ İYİLEŞME SÜRECİ

Gelişen teknoloji ve kullanılan yeni teknikler sayesinde burun estetiği ameliyatı sonrası gayet rahat ve konforlu bir şekilde geçmektedir. Normalde rinoplasti sonrasında hastaların ameliyat günü taburcu edilmesinde bir sakınca yoktur. Ancak hastanın ameliyat sonrasında ağrı ya da mide bulantısı olması riskine karşın müdahale edebilecek güvenli bir ortamda bulunması önemlidir.

Ameliyat sonrasında ilk 24 saat buz uygulaması yapmak oluşacak morluk ve ödemi engellemek açısından oldukça önemlidir. Cilt üzerinde buz yanıkları oluşturmayacak şekilde 1’er saat aralıklarla 10’ar dakika buz uygulaması yapmak morluk ve şişliklerin oluşmasını engellemek ya da en aza indirmek için yeterli olacaktır. Sonraki günlerde hastaya kendini iyi hissettiriyorsa buz uygulamalarına devam edilebilir ancak zorunlu değildir.

Burun estetiği ameliyatı hareketlerinizi kısıtlayan bir ameliyat değildir. Ameliyat sonrasında günlük hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilir, oturabilir, yürüyüş yapabilir, televizyon izleyebilirsiniz. Hatta hastanın olabildiğince gün içerisinde uyanık kalarak gece uyuması kendisini daha iyi hissetmesini sağlayacaktır. Tek dikkat edilmesi gereken uyuma pozisyonudur. 30 derecelik bir açıyla 2 ya da 3 yastıkla uyunması burun ve yüzde ödem oluşmasını en aza indirgemek için önemlidir.

Ameliyattan sonra baş dönmesi olabileceği için ilk yürüyüşün hemşire eşliğinde yapılması önerilmektedir. Sonrasında ise yavaş tempoyla kısa yürüyüşler yapılması vücutta oluşabilecek ödemlerin atılmasına ve hastanın kendisini iyi hissetmesine yardımcı olacaktır. Buna ek olarak günde 2,5-3 litre su içilmesi anestezinin vücuttan daha hızlı bir şekilde atılmasını sağlayacaktır.

İlk 3-4 gün sızıntılar halinde kanamalar olabilir, bu endişelenilmesi gereken bir durum değildir. Ameliyat esnasında burun içine yerleştirilen delikli silikonlar sayesinde ameliyat sonrasında da rahat bir şekilde nefes alınabilmektedir. Ancak sızan kan tampon içerisinde pıhtılaşarak nefes almayı engelleyebilir. Bu durumun önüne geçebilmek adına verilen sprey ve kremin düzenli ve doğru bir şekilde kullanılması gerekmektedir. Ameliyattan sonra 7. günde tampon ve atel çıkartılır. Eskiden kullanılan tamponların aksine silikon tamponların çıkarılması oldukça kolay ve ağrısızdır.

BURUN ESTETİĞİ AMELİYATI SONRASINDA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Burun estetiği ameliyatı sonrası süreç burnun şeklini korumak ve iyileşmeyi hızlandırmak açısından oldukça önemlidir. Peki burun estetiği ameliyatı sonrasında nelere dikkat edilmesi gerekmektedir?

Ameliyat sonrasında en önemli şey burnun ilk aylarda travmaya maruz kalmamasıdır. Henüz iyileşme tamamlanmamışken burna alınacak ufak bir darbe eğriliğe ya da nihai şekliyle alakalı bazı sorunlara yol açabilir.

Ameliyat günü çiğneme sırasında fazla güç gerektirmeyecek sulu ve yumuşak gıdalar tüketilmesi önerilmektedir. Ancak ertesi günlerde acılı ve baharatlı gıdalardan kaçınılarak normal beslenme alışkanlıklarına geri dönülebilir.

Ameliyat sonrasında burun temizliği ve rahat nefes alınabilmesi bakımından verilen sprey ve ilaçlar düzenli olarak kullanılmalıdır.

Ameliyattan sonraki günlerde diş fırçalamada ya da ılık bir duş alınmasında herhangi bir sakınca yoktur. Ancak ilk günlerde dişlerde sızı ya da hassasiyet hissedilebilir. Bu durum bir kaç gün içerisinde azalarak kaybolacaktır.

Ameliyat sonrasında iyileşme sürecini etkileyeceğinden en az iki hafta boyunca alkol ve tütün ürünleri tüketilmemelidir.

2-3 hafta boyunca kan basıncını arttıracak aşırı egzersizlerden uzak durulması, burun cildi hassas olduğu için 3 ay güneş ışığından korunması gerekmektedir.

6-8 hafta boyunca sauna solaryum ve buhar banyosu gibi uygulamalardan uzak durulması önerilmektedir. İlk bir hafta lens kullanılması ve burun şeklinde herhangi bir deformasyon oluşmaması için sonraki 6 ay boyunca gözlük kullanımından kaçınılması gerekmektedir.

AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ

Ameliyatsız burun estetikleri genel itibari ile medikal bir uygulamalar olup burun simetrisinden rahatsızlık duyan, bıçak altına yatmaktan korkan, cerrahi müdahalenin hem maddi hem de iyileşme sürecinden uzak durmak isteyen kişilerin tercih ettiği yöntemlerdir.

BURUN DOLGUSU

Yaklaşık 15 dakika süren ve lokal anestezi eşliğinde uygulanan ameliyatsız burun estetiğinde, dermal dolgular kullanılmaktadır. Ameliyatsız burun estetiği ile;
İleri boyutta olmayan simetri bozukluklarını düzeltmek
Sarkık burun uçlarını kaldırmak
Eğri burun profilini düzeltmek
Burun profilinde çeşitli sebeplerle oluşmuş boşlukları doldurmak mümkündür.

Ameliyatsız burun estetiğinde dolgu, enjektör vasıtasıyla burnun ihtiyaç duyulan kısmına doktor tarafından uygulanır. Öncesinde işlem yapılacak bölgeye anestezik krem uygulanır. Bu sayede simetrisi daha düzgün bir burun görünümü amaçlanır. Dolgu maddesinin yapısı itibariyle tam sonucun seans sonrası hemen görünmesi beklenmemelidir. Doktorun da öngördüğü süre itibariyle, belli bir sürenin geçmesi gerekmektedir. İlk seansta hedeflenen burun görüntüsüne erişilebilen durumlar olsa da toplamda birkaç seansın gerektiği zamanlar da olabilmektedir. Bu tamamen kişinin sahip olduğu burun görüntüsü ve arzu edilen görüntü ile alakalıdır. Ameliyatsız burun estetiği kalıcı bir yöntem olmamakla beraber zaman içinde yenilenmesi gerekmektedir.

BURUN UCU BOTOKSU

Burun ucu bölgesinde istemsizce yapılan mimiklerin, rahatsız edici görüntüsünden kurtulmak için yapılır. Botoks bu bölgedeki kasları etkisiz kılarak, hem olası kırışlıkları yok eder, hem de istenmeyen görüntünün önüne geçmiş olur. Geçici bir çözüm yöntemi olan burun ucu botoksunun kalıcılığı 4-6 ay arasındadır. Hastanın uygunluğuna göre yapılır.

İPLE BURUN UCU KALDIRMA

Cerrahi bir yöntem olmayan iple burun ucu kaldırma, bu işleme uygun kişiler için ideal bir çözümdür. Lokal anestezi ile yapılan bu işlem de basit burun ucu kaldırma işlemi medikal ipler aracılığı ile uygulanır. 1-2 yıl kalıcılığı olan bu yöntem cerrahi çözümden korkan kişilerin çokça tercih ettiği bir yöntemdir.

AMELİYATSIZ BURUN ESTETİĞİ İLE NELER YAPILAMAZ?

Ameliyatsız burun estetikleri, burnunuzla alakalı her soruna çözüm olamaz. Büyük bir burnu küçültmez Solunum problemlerinize çözüm olmaz Burun içi semptomlarınızı düzeltmez. Ameliyatsız burun estetiklerini 18 yaşın üzeri ihtiyaç duyan herkes kolaylıkla yaptırabilir. İşlem sonrası günlük hayata hemen dönüş yapılabilir herhangi bir istirahat söz konusu değildir. İşlem sonrası nadiren de olsa hafif morluk oluşabilir.

KAÇ ÇEŞİT BURUN AMELİYATI YÖNTEMİ VARDIR?

Burun estetiği yaptırmayı düşünen bir kişinin ilk aklına gelen sorulardan birisi “açık mı yoksa kapalı teknikle mi yaptırmalıyım? “ Öncelikle hasta, bunun kendisine bırakılan bir tercih olmadığını bilmesi gerekmektedir. Çünkü bu teknikler tamamen hastanın burun yapısı ve doktorun uzmanlığıyla alakalıdır. Açık ve kapalı teknik tamamen burun kıkırdak yapısına ulaşma şekliyle alakalıdır. İşlem yapılacak bölgeye ulaşıldığında, yapılan operasyon her ikisinde de aynıdır. Ayrıca her iki yöntemin de kendine göre avantaj ve dezavantajları vardır. Doktorunuzun uzmanlık alanı ve uzman görüşü bu noktada karar vericidir. Nasıl ki binlerce çeşit burun şekli varsa birbirinden farklı da uzman yorumu vardır. Ama nihayetinde her iki yöntem de litaretürde kabul görmüş yöntemler olup biri diğerinden daha üstün yada aşağı değildir.

AÇIK TEKNİK BURUN AMELİYATI

Açık burun ameliyatında hasta önceden muayene edilir, belirlenen günde operasyona hazır hale getirilir. Burnun iç yapısı rahatça görebildiğinden, açık teknik burun estetiğinin, cerrah açısından avantajlı bir teknik olduğunu söylemek mümkün. Açık teknik burun estetiğinde burun deliklerinin arasına atılan bir kesiyle burun derisi sıyrılarak yukarı doğru açılır. Gerekli kemik ve kıkırdak değişimleri yapıldıktan sonra cerrah hastanın yüzüne en uygun burun şekline karar verip cildi yerleştirir. Son bir kontrolden sonra burun tabanındaki kesi eriyen dikişlerle kapatılarak ameliyat sona erdirilir.

Burun kıkırdak yapısının açığa çıkartılması sayesinde işlem yapılacak bölgeye en hızlı şekilde ulaşılır. Operasyon 1,5 – 2 saat arasında sürer. Ameliyat sonrasında takılan silikon tamponlar sayesinde nefes alabilme sağlanmış olur, bu tamponlar 2-3 gün içerisinde çıkartılır.

Takılan termoplastik ateller de işlemden 1 hafta sonrasında çıkartılır. Açık burun ameliyatının tek dezavantajı, kapalı tekniğe göre iyileşme sürecinin daha uzun olmasıdır. Atılan dikişlerin izi zamanla kaybolur, belirgin bir iz yoktur.

KAPALI TEKNİK BURUN AMELİYATI

Kapalı teknik burun estetiğinde burnun dış kısmından herhangi bir kesi açılmaz. Burun deliklerinin içerisinden açılan kesilerden giriş yapılarak ekartür denilen özel aletlerle genişletilerek kemik ve kıkırdak yapıdaki deformiteler görünür hale getirilir ve giderilir. Ameliyat burun derisi kaldırılmadan yapıldığı için cerrah yaptığı her değişikliğin etkisini rahatlıkla görür.

Kapalı teknik burun ameliyatında doktorun bu konuda uzmanlığı son derece önemlidir. Doktorun uygulanacak prosedüre tam anlamıyla hakim olması, işlemin başarılı sonuçlar vermesini etkiyen en büyük faktördür. Genel anestezi altında yapılan kapalı teknik burun ameliyatı 1,5 – 2 saat sürer. Ameliyat sonrasında takılan silikon tamponlar sayesinde nefes alabilme sağlanmış olur, bu tamponlar 2-3 gün içerisinde çıkartılır.
Takılan termoplastik ateller de işlemden 1 hafta sonrasında çıkartılır, burun içindeki dikişler de zamanla eriyerek kaybolur.

Uzman görüşleri farklılık gösterse de genel itibariyle, hastaların %85’nin kapalı tekniğe uyduğu gözlemlenmektedir. Fakat daha öncede belirttiğimiz gibi tercih edilecek yöntem tamamen hastanın burnu ve doktor görüşüne göre değişir.

FAYDALARI

Burun Estetiği Rinoplasti ile Horlama Sorunlarına Çözüm Sağlanabilir

Rinoplasti, horlama ve diğer uyku problemlerini ortadan kaldırabilir ya da azaltabilir. Çiftlerin en sık yaşadığı problemlerden olan uykularını bölen gürültülü horlama sorunun çözümü de rinoplasti ameliyatından geçmektedir. Rrinoplasti ile burnun solunum kanalları da düzeltildiğinden ameliyat sonrası daha rahat nefes alınabilmekte ve horlama sorunları büyük oranda ortadan kalkmaktadır.

Arkadaşlar Arası Alay Edilmesine Çözüm Sağlayabilir

Yapılan araştırmalarda özellikle gençlerde burun estetiği yaptırma oranlarının yüzde 76'sının alay edilmeye bağlı olarak talep edildiği gözükmektedir. Gençlerin sosyal çevreden maruz kaldıkları bu tarz baskılardan rinoplasti (burun estetiği) ile kurtulması sağlanabilmektedir.

Burun Estetiği ile Prezantabl Bir Görünüme Kavuşulur

Tedavi için başvuran çoğu kişi, burun cerrahisinin kariyerlerinde ilerleme kaydederek, başarı ve iş gücüne katkıda bulunduğuna inanmaktadır. Burun estetiği (rinoplasti) tam da bu ihtiyaca çözümler sağlamaktadır.

Burun Estetiği ile Yüz Simetrisine Daha Estetik Bir Görünüm Verilir

Rinoplasti burunda var olan eğrilik, burun kemeri, burun deliği asimetrisi gibi sayısız şekil bozukluğunu düzeltilmesinde kullanılır. Burnu yüzle daha uyumlu ve estetik hale getirir. Bu sayede daha çekici ve güzel bir görünüm elde edilir.

Nefes Almada Sorun Yaratan Sinüs problemleri düzeltilebilmektedir

Burun estetiği (rinoplasti) ile nefes alma problemleri ve kronik sinüziti tedavi etmek için sinüs cerrahisi ile kombine olarak kullanılabilir. Rinoplasti ile sinüslerdeki iltihap aynı operasyon ile tedavi edilebilmektedir.

Burun kırıkları tedavi edilir

Burun kemiği, kırılmaya en müsait yüz kemiğidir . Burun estetiği (rinoplasti) ile yaralanmaya bağlı nazal deformasyonlar giderilmektedir. Burun kırıklarının en yaygın sebebi kazalar, kavgalar ve spor kazalarıdır. Çocuklarda görülen burun kırıklarının sebebi ise düşerek yaralanmalardır.

Revizyon Burun Estetiği yapılabilir

Revizyon burun estetiği olarak da bilinen revizyon rinoplasti ile daha önceden geçirilen burun estetiği ameliyatı ya da ameliyatlarında istenilen sonuç alınmadıysa bu sorunlar giderilebilir.

Burun Estetiği ile Solunum İyileştirilebilir

Burundaki şekil bozuklukları nefes alma güçlüğüne de sebep olmaktadır. Rinoplasti ile solunum güçlükleri tedavi edilir. Burundan nefes alma kapasitesi burun estetiği ile birlikte iyileşebilir. Hasta büyük oranda daha iyi nefes alır.

Burunda Doğuştan Gelen Kusurlar Giderilir

Burun estetiği sadece sonradan oluşan hasarları düzeltmek için değil doğuştan gelen kusurların estetik oranlar doğrultusunda düzeltilmesinde de kullanılır.

Kişinin Özgüvenin Artmasında Etkili Olur

Burun estetiği (Rinoplasti) ameliyatının en önemli faydası artan özgüvendir. Burun estetiği, burnun görünümünü estetik olarak geliştirerek kişilerde özgüven duygusunun artmasında fayda sağlar.

ZARARLARI RİSKLERİ

Burun Estetiği Ameliyatının Komplikasyonları Zararları

Burun estetiği bu konuda Uzman Doktor tarafından yapılması halinde oluşabilecek komplikasyonlar en aza indirilmiş olur. Tüm bunlara rağmen cerrahi bir işlem olduğundan, bazı riskleri her ameliyatta olduğu gibi taşır. Ameliyat sonrasında enfeksiyon ortaya çıkması, kanama olması gibi sorunlara karşı hazırlıklı olunmalı ve bunun için gereken önlemler alınmalıdır. Bu risklerin önüne geçmek için, Cerrahınızın uyarılarını dikkate almalısınız.

BURUN ESTETİĞİ AMELİYATINA HAZIRLIK SÜRECİ

Yüzümüzde fiziksel görünümün en dikkat çekici unsurlardan birisi olan burnumuz, nefes ve koku almak dışında yüzümüz ile uyumlu olmayan veya deformelerin mevcut olduğu bir yapıya sahip olabilir. Buruna yapılan müdahaleler estetik ve fonksiyonel olarak yapılabilmekte olup, fiziksel görünüm veya sağlık unsurlarını gözeterek her iki amaçla da yapılabilmektedir.

BURUN ESTETİĞİ AMELİYATINA NASIL HAZIRLANIR?

Burun ameliyatı fiziksel ve psikolojik olarak insanın kendisini hazırlaması gereken bir süreçtir. En önemli noktalardan birisi hazırlık aşamasında yapılan doktor araştırmasıdır. Referans noktaları aile, arkadaş çevresi ve sosyal medya ağları olmakla birlikte doktorla yapılan ilk görüşme sonrasında kişinin kurduğu güven bağı nihai sonucu belirlemektedir.

AMELİYAT HAZIRLIKLARI

Burun estetiği ameliyatı kişinin burun yapısına ve yapılan ameliyat tekniğine bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Ameliyat öncesi hazırlık süreci ise rahat bir operasyon süreci geçirmekte büyük önem taşır. Kişinin anestezi almasına engel bir sağlık sorunu varsa tedavi edilmeli veya öncesinde doktora söylenmelidir. Ameliyat günü ortaya çıkan üst solunum yolu rahatsızlıkları ameliyatı ileri bir tarihe erteleyebilir veya engelleyebilir.

Aspirin, E vitamini vb. kan sulandırıcı ilaçların kullanımı on gün önce kesilmelidir. Sürekli kullandığınız ilaçlar olması halinde anestezi doktoruna bunun bilgisi verilmelidir.
Bir diğer olumsuz faktör ise sigara kullanımıdır. Kılcal damarları tıkadığı ve ameliyat sonrasında şişliğin artmasına sebep olduğu için iyileşme sürecini olumsuz etkiler. Ameliyattan en az 2-4 hafta önce bırakılması önerilmektedir.

Her operasyon, ameliyat olan kişinin kendi anatomisi ve hedeflediği görünüme göre kişiselleştirilir. Hastanın ameliyata güvenle girmesini sağlayacak olan süreç uzman bir hekim görüşü ile başlar. Hastanın değerlendirilmesi ve ön görüşme ile başlayan süreç, hastanın uzman bir hekim tarafından açık ifadelerle bilgilendirilmesi ile devam eder.

BURUN ÇÖKMESİ KAYGISI

Burun estetiği olmak isteyen herkes ameliyat sonrasında yaşanabilecek durumları öğrenmek ister. Burun çökmesi problemi, burun estetiği olmak isteyen her hastanın bilgi eksikliğinden dolayı üzerinde taşıdığı kaygılardan birisidir. Burun yapısında karşılaşılan sorunlardan biri olan burun çökmesi, farklı sebeplerden dolayı burun ucu ve kökü arasında meydana gelen bir boşluktan dolayı ortaya çıkan basık burun biçimine denir.

Başarılı ve doğru bir şekilde gerçekleştirilen burun ameliyatı sonrasında rastlantısal problemler gündeme gelmez. Burun çökmesi gibi problemler ise titizlikle hesaplanmış tecrübeli bir hekimin yapacağı bir ameliyat sonrasında oluşacak sorunlardan birisi değildir. Nadiren ameliyat sonrası buruna alınan bir darbe, enfeksiyon gelişimi veya burnunuzun ameliyat sonrası hassas olduğu ilk zamanlarda gelişen bir şanssızlık burnunuzda çökmeye yol açabilir.

REVİZYON BURUN ESTETİĞİ

Revizyon Burun Ameliyatı, ilk yapılan burun estetiği işleminden sonra devam eden istenmeyen fiziksel veya fonksiyonel bir sorunu düzeltmek için uygulanan ikinci bir cerrahi operasyondur. Revizyon burun ameliyatı uzman hekim görüşüne bağlı olarak ilk ameliyattan 6 ay sonra gerçekleştirilebilir.

Revizyon burun ameliyatlarının yapılmasının en sık nedenleri;

Burun ucunun düşmesi
Burun sırtının kemerli olması
İlk ameliyat sonrası burunda çökmeler olması
Burunda eğrilik ve yamulma
Asimetrik burun ucu
Aşırı kalkık burun
Burun içi tıkanıklıkları olmaktadır.

İlk Burun Ameliyatından Farkı Nedir?

Burun estetiği ameliyatı kişisel olarak uzun bir karar verme sürecinden sonra yapılan bir işlemdir. İlk ameliyat sonrası fiziksel veya fonksiyonel olarak yaşanan sorunların devam etmesi kişi üzerindeki endişelerin artmasına sebep olur.

Revizyon ameliyatlarında vücudun başka yerinden kıkırdak alınması gerekebilir çünkü burun şeklini sağlayacak iskelete gereken kıkırdak miktarı yetersiz kalabilir.

Burun estetiği olmak isteyen kişi tarafından ilk ameliyatta yaşanan zorluklar ve ameliyat süreci daha iyi bilindiği için ameliyat sonrası süreç daha rahat geçer.

Operasyon Tekniği

Daha önce yapılan burun estetiği ameliyatına ve burun yapısına bağlı olarak açık veya kapalı teknik uygulanır. Burun yapısını oluşturan kıkırdak, kemik ve yumuşak dokuya yeniden şekil verilir. Fiziksel veya fonksiyonel işlev bozukluklarının giderilmesi amaçlanır.

BURUN ETİ (KONKA) OPERASYONU, BURUN ESTETİĞİ İLE AYNI ANDA YAPILABİLİR Mİ?

Burun tıkanıklığına sebep olan burun eti, nefes almada problem oluşturan bir rahatsızlıktır. Burun eti oluşumu burun şeklinden bağımsızdır. Hem şekil bozukluğu olan burunlarda hem de hiçbir şekil bozukluğu olmayan burunlarda burun eti olabilir.

Burun estetiği yaptırmak isteyen kişini burun eti problemi varsa, bu rahatsızlığı burun estetiği operasyonu ile aynı anda düzeltilmesini isteyebilmektedir.

Burun eti(konka) ameliyatı ve burun estetiği aynı operasyonla yapılabilecek işlemlerdir, ancak konu ile ilgili detaylı bilgiyi işlemi yapacak doktordan almak gerekir.

BURUN UCU ESTETİĞİ (TİPPLASTİ)

Burun kemiğinde kemer veya bir rahatsızlık olmadan sadece burun ucu ile ilgili bir problem veya şekil bozukluğu olduğu durumlarda yapılan işlemi burun ucu estetiği olarak adlandırıyoruz.

Bu işlemler burun ucu düşüklüğü, burun ucu genişliği, burun deliği asimetrileri, burun ucunun normalden uzun olması, burun ve dudak arasındaki mesafenin az olması gibi işlemlerdir.

Burun ucu estetiği işleminde burun kemiğine müdahale edilmediği için, burun ameliyatına göre daha basit bir işlemdir.