Hizmetlerimiz
Saç Restorasyonu
-
Hizmetlerimiz
-
Yüz, baş ve boyun bölgesi
-
Meme ve Göğüs bölgesi
-
Gövde, Kalça ve Bacaklar
-
Diğer Estettik Ameliyatlar
-
Ameliyatsız Estetik
Saç Restorasyonu
Ortalama olarak, bir kişinin kafasında yaklaşık 30.000 ile 150.000 saç bulunur. Sarışınlarda saç teli daha incedir ve sayıları yaklaşık 140 000 iken, esmerlerde yaklaşık 100 000, kızıl saçlılarda ise saç teli en kalın ve sayısı en küçük 88 000'dir. Her saç bir ay boyunca yaklaşık 1 cm ve bir yıl boyunca 12 cm büyür. Sağlıklı saç kendini belli eder. Parlak olur, kolay şekil alır. Kozmetik uygulamalar, aşırı fön çekimi, kötü beslenme, kansızlık , uzun süreli açlık, eser element eksiklikleri, protein eksiklikleri ve hormonal bozukluklar saç sağlığını bozabilir. Yaşlanmada saçlarda olumsuz değişikliklere neden olur.
Saç Sağlığını Olumsuz Etkileyen Faktörler
Genetik Faktörler:Aile fertlerinde ve yakın akrabalıklarda sima (yüz) benzerliği, saç yapısı (ince telli zayıf veya kalın telli gür, düz ya da dalgalı) göz rengi gibi benzerlikler görülür.
Çeşitli Hastalıklar ve İlaçlar: Kanser tedavisinde uygulanan kemoterapi ,hipertansiyon ilaçları, kolesterol ilaçları, sivilce tedavisinde kullanılan ilaçlar vb. saçın gelişimini engelleyebilir. Guatr gibi hormonal hastalıklar da saç sağlığını ve yapısını bozar. Saçlar kurur ve kolaylıkla kırılır. Menopoz, hamilelik ve doğum da olumsuz etkiler .
Hormonal Dengesizlik: Kadın ve erkeklerde belli bir yaş döneminden sonra, gebelik ve lohusalıkta meydana gelen hormonal dengesizlikler saç dökülmesinde etkilidir. Erkeklerde testesteron önemli bir hormondur.
Yanlış Beslenme: Vücudun ve bilhassa saçın beslenmesi için gerekli olan A, B, C, D ve E vitaminlerini ve bazı mineralleri yeteri kadar almayan kimseler ile diyet veya zayıflama rejimini yanlış yapanların saçı zayıflar ve dökülür. Detaylı eser element ve biyokimyasal analiz için www.alfatip.com.tr adresinden destek alabilirsiniz
Güneş ve Deniz Suyu: Aşırı güneş ışınları, denizin tuzlu suyu, havuzlardaki klorlu sular, hava ve çevre kirliliği, saçların kalitesini bozar. Matlaştırır, cansız bir görünüme sokar. Uçları çatallaşıp kırılır ve dökülür.
Aşırı Yorgunluk ve Stres: Aşırı yorgunluk ve stres, insan vücudundaki bütün organları önemli şekilde etkiler. Sinir sistemi ve kan dolaşımının etkisinde olan saçlar da zayıflar ve dökülme görülür.
Kış Mevsimi, Kapalı Ortamlar: Kışın kapalı yerlerde hareketsiz yaşantı, kuru ve kalorisi fazla ağır gıdalar, vücudun bazı organlarında rahatsızlık yaptığı gibi derinin ve saçın ihtiyacı olan hayat suyunun kaybına ve kan dolaşımının yavaşlamasına sebep olacağından saçın gelişip büyümesine engel olur.
Yanlış Bakım: Kalitesiz şampuan, saçın öz yapısını ve saçlı deriyi bozar, saç dökülmesine ve bazen de alerjik durumlara da yol açar.SAÇ SAĞLIĞINDA PRP TEDAVİSİ
PRP Nedir? PRP (Trombosit Zengin Plazma) tedavisi saç dökülmesi, ince ve zayıf saç telleri problemlerini ortadan kaldırmak için kullanılan bir tedavi şeklidir. PRP cerrahi bir saç ekimi yöntemi değildir. Sadece saç tellerinin kökten güçlenmesini sağlayan medikal bir işlemdir. PRP teknolojisi son yıllarda yara ve doku iyileşmesinde aktif rol alıyor. Bilimsel çalışmalarla etkinliği kanıtlanan PRP tedavisi, saç derisine enjekte edildiğinde saç köklerini güçlendirerek saç dökülmesini azalttığı görülmüştür. Tamamen kişinin kendi kanı kullanılarak hazırlanmaktadır.
PRP Saça Faydası Nedir? Her sağlıklı kişinin günde 100 ila 150 tel saçı dökülür, bu normaldir. Fakat her duş aldığınızda yoğun saç dökülmesi yaşıyorsanız veya yastığınızın üzerinde saç telleri birikiyorsa sizin için PRP saç dökülmesi tedavisi yaptırma zamanınız gelmiş demektir. Trombosit açısından zengin plazma (PRP), normal dolaşımdaki kanda bulunan trombosit sayısının yaklaşık 3 ila 5 katını içeren konsantre kan plazmasıdır. Kan plazması içindeki trombositler çok sayıda büyüme faktörü içerir. Bu büyüme faktörleri uykuda olan kıl foliküllerini uyarır ve kolajen üretiminin hızlanmasına yardımcı olur. Bu da saç tellerini kalınlaştırır ve saçların daha yoğun görünmesini sağlar. PRP tedavisi için kişiden kan örneği alınır ve trombositleri kandan ayırmak için özel bir cihazda işlenir. Kandan ayrıştırılan trombositler saç derisine enjekte edilerek saç dökülmesi tedavisinde kullanılır. PRP saç tedavisi, incelen, koparak dökülen ve hafif dökülme görülen saç tipleri için uygundur.
PRP Saç Tedavisi Nasıl Uygulanır? PRP Saç Ekimi hem erkekler hem de kadınlar için uygundur. Bölgesel saç dökülmesi veya erkek tipi kellik, hem erkeklerde hem de kadınlarda görülen çok yaygın bir saç dökülmesi türüdür. Trombosit açısından zengin plazma (PRP) saç dökülmesi tedavisinde kullanılarak saç dökülmesini en aza indirmeyi ve saç tellerini güçlendirmeyi amaçlar.
Ne Kadar PRP Saç Tedavisi Yapılmalı? PRP saç tedavisi ile saç dökülmesini kontrol altına almak için 15 veya 30 günde bir kere PRP yaptırmanızı öneriyoruz. 3-4 ay boyunca düzenli PRP saç tedavisi yaptırdığınızda saçlarınızın güçlendiğini ve normal dökülme rutinine geçtiğini göreceksiniz. Hekimin önerisine göre değişiklik olabilir.
PRP UYGULAMASI SAÇ EKİMİ İLE UYGULANABİLİR Mİ? Saç PRP uygulaması FUE veya DHI (Kalem ) saç ekim yöntemlerini destekleyici ve takviye edici olarak uygulanabilmektedir. Saç ekimi sonrasında saç derisi ile kıl köklerinin uyum sürecini hızlandırabilmekte ve ekilen saçların daha iyi beslenmesini sağlamaktadır. Ekimi yapılan saçların daha sıkı bir şekilde saç derisine tutunmasını sağlayarak tekrar dökülme yaşanması olasılığını azaltmaktadır. Saç ekiminin ardından 20 -30gün içerisinde uygulanması halinde saç ekiminden alınan verimi maksimize eder ve saç ekiminden beklenen sonucun ortaya çıkmasına yardımcı olur. Bunun yanı sıra saç ekimi ardından iyileşme sürecini de hızlandırdığı bilinmektedir. Gözle görülür etkileri ise 3. seanstan sonra oluşmaktadır.
SAÇ PRP İŞLEMİ KAÇ SEANS UYGULANMALIDIR? Saç PRP uygulaması uzun süre etkili bir tedavi yöntemidir. Fakat bilinmelidir ki ömür boyu etkili değildir. Kişiden kişiye göre değişmekle birlikte ortalama olarak 1 yıl etkili olabilmektedir. Bu süreç ayrıca kişinin saç bakımına ve beslenmesine bağlı olarak uzayabilmektedir. Saç PRP uygulaması genetik saç dökülmesi yaşayan kişilerde daha sık aralıklarla uygulanması makuldür. Bunun haricinde 1 yıllık aralıklarla uygulanırsa olumlu etkileri katlanarak devam edecektir.
PRP Saç Tedavisi Fiyatları: www.alfatıp.com.tr adresinden 2021 yılı ve güncel fiyatlarına ulaşabilirsiniz.Saç Mezoterapisi Nedir? Mezoterapi, Prp den farklı olarak kişinin kendi dokusundan olmayan ancak ihtiyacı olan vitamin, mokekül ve elementlerin (serum vb.) dışarıdan doku içine verilmesidir. Buradaki enjeksiyon doğrudan dermis içerisinde yapılmaktadır. Bu sayede bölgedeki doku ve hücreler doğrudan yenilenmekte, sorunların giderilmesi sağlanmaktadır.
Saç Mezoterapisi Ne İşe Yarar? Saç dökülmesi, günümüzde hem kadınların hem de erkeklerin ortak sorunu haline gelmiştir. Saç ekimi öncesinde bile kullanılabilen bu yöntem, saç ekilmesi işlemini desteklemekte ve etkisini artırmaktadır. PRP ile birlikte veya ayrı ayrı yapılabilir. Enjekte edilen sağlıklı vitamin ve bileşenler saçın deriye tutunmasını çok daha kolay hale getirmektedir. Ayrıca bu yöntem ile saça daha hacimli ve sağlıklı bir görünüm sağlanabilmektedir. Size en uygun mezoterapi kombinasyonu için hekiminize danışabilirsiniz.
Saç Mezoterapisinin Faydaları Nelerdir?
Saç dökülmesini azaltır Var olan saçları onarır Kepeği engeller Beyazlamaları geciktirir Saç tellerine hacim verir
Saç Mezoterapisi Kimlere Yapılmaz?
Emziren anne Hamile kadın Kanser hastası kişiler Kan sulandırıcı ilaç kullananlar Şeker hastaları
Saç Mezoterapisi Kaç Seans Sürmektedir? Bu yöntem, kişiden kişiye değişebilen bir yöntemdir. Yani yoğunluğu kişiden kişiye ve rahatsızlıktan rahatsızlığa göre değişebilmektedir. Bu sebeple yönteme başlanmadan önce saç ve rahatsızlık ile ilgili bir analiz yapılması gerekmektedir. Sıklık olarak haftada en fazla 2 kez uygulanabilen bu yöntem, seans olarak doktor kararına göre değişiklik göstermektedir. Tabii doktor da kararını bu analizler doğrultusunda vermektedir. Mezoterapi seansları genel olarak 30 dakika sürmekte seans sayısı ise 8 haftaya kadar çıkabilmektedir. Ancak beşinci haftadan itibaren var olan değişiklik gözle görülür bir hal almaktadır.